Over mij

Recreatief wielrenner

In 2011 heb ik op 33-jarige leeftijd het wielrennen ontdekt. Veel te laat, maar toch. Voetballen deed ik niet meer en fitness… ja, is fitness. In de schuur stond nog een oude Peugeot Carbolite 103, waarop ik na jaren weer wat kilometertjes wegtrapte.

Dat beviel zo goed, dat ik een nieuwe racefiets kocht om te ontdekken of wielrennen een blijvertje zou zijn: een Italiaanse fiets van Moser.

Doordat mijn vader ons had opgegeven voor de toertocht Veenendaal – Veenendaal en ik niet meteen al op de Amerongse Berg wilde stranden, ben ik gaan trainen. En toen was ik verkocht. Een andere inspiratiebron was het boekje “Ga toch fietsen” van Thomas Braun. Hierin verandert een bierdrinkende papzak in een fanatieke renner. Echt een fantastisch boekje dat ik iedereen kan aanraden.

Op Strava reed ik ieder PR aan gort en vond ik mezelf terug in de bovenste 20% van de segmenten. Ik vond mezelf zo goed, dat ik zelfs weleens het scheermesje ter hand heb genomen om de benen nog sneller te maken. Maar dat mag verder niemand weten. De tijd van PR’s zijn nu wel zo’n beetje voorbij en dus rij ik ongecompliceerd rondjes door de polder of virtueel op de Tacx Flux.

Voetbaltrainer/-coach

Een andere grote liefhebberij is het leiden / begeleiden van een voetbalteam, behalve natuurlijk als je op zaterdagmorgen om 7:45 uur in Nijkerk moet zijn. Het is geweldig om een groep kinderen zover te krijgen dat ze 1. het spelletje serieus nemen (dat is al heel wat) 2. soms met enige aanmoediging het beste uit henzelf halen en 3. steeds meer als een geheel functioneren.

Mooi om de kinderen iets bij te brengen en er stiekem zelf ook wat van op te steken. Het gaat namelijk niet alleen om de voetbalskills of tactisch inzicht, maar als trainer/coach ben je ook maatschappelijk werker en psycholoog. En hoe hoe vertaal je je eigen fanatisme naar positieve coaching (als jezelf eigenlijk heel slecht tegen je verlies kunt)?

In 2017 ben ik begonnen in het team van mijn jongste zoon. En zo ieder jaar meegegroeid met als hoogtepunten een kampioenschap in 2019 en een voortijdige promotie eind 2021.

Product owner

Als ik niet fiets of op het veld sta, ben ik product owner bij Campercontact. Dit is een internationaal platform voor mensen met een camper. Het is mijn taak om intern de neuzen van alle betrokkenen dezelfde kant op te krijgen als het gaat om de prioriteiten en het externe developmentbureau dat onze app en website maakt aan te sturen.

Contenspecialist

Hiervóór werkte ik als contentspecialist voor een online communicatiebureau en hielp ik klanten (o.a. SNS Bank, Koninklijke BAM Groep en Rijkswaterstaat) hun boodschap goed af te stemmen op de behoefte van hun doelgroep(en). Voor ditzelfde communicatiebureau schreef ik een aantal blogs over online content, die je nog steeds kunt lezen.

Voordat ik hier heel mijn cv uitschrijf, deel ik toch maar snel even de link naar mijn profiel op LinkedIn.